Loon naar werken

Share
Apology's are not enough
The burning of the Muslim holy book by U.S. forces at an Afghan prison is unforgivable, a powerful council of Muslim scholars said Friday. It demanded that foreign forces turn over control of prisoners to Afghanistan's government.In a statement released through President Hamid Karzai's office, the Ulema Council said the incident occurred because of "illegal management" of the prison.


Corruptie en vriendjespolitiek, het is mooi geweest nu
Geen Nederlandse zakenvrouw zat langer in Afghanistan dan Mary Munnik. Na zeven jaar gaat ook zij weg. Voor de 44-jarige Hilversumse Mary Munnik, blond haar en blauwe ogen, was de grens al bereikt vóór de koranrellen, waarbij de laatste weken tientallen slachtoffers vielen. De ingenieur en industrieel ontwerper ging al nooit meer naar buiten zonder sjaal om haar hoofd en reisde uitsluitend rond met betrouwbare taxi’s. ‘Elk jaar zijn er onregelmatigheden’, zegt ze. ‘Dan moet je wegblijven van ambassades en ministeries. Ik opereer heel low profile, met minimale veiligheid.’

Hoogwater training bij Maastricht
In Borgharen en Itteren oefent woensdag 7 maart de Koninklijke Landmacht op haar taken in tijden van hoogwater van de Maas. Hoofddoel van de exercitie: het trainen van samenwerking tussen defensie en civiele partijen tijdens crisisbeheersing en rampenbestrijding. Op de oefendag wordt onder meer het evacueren van bewoners uit de twee Maasdorpen nagebootst. Met voertuigen van leger en de Gemeente Maastricht pendelen de hulpdiensten tussen de dorpen en het terrein van de gemeentelijke dienst Stadsbeheer aan de Ankerkade.

F-16 demoteam traint boven Volkel
VOLKEL - Het F-16 demoteam traint aanstaande dinsdag en woensdag boven vliegbasis Volkel. Vanwege weersomstandigheden gingen de geplande trainingen boven vliegbasis Leeuwarden afgelopen week niet door. Ook vervielen eerdere trainingen boven vliegbasis Volkel vanwege het weer. De trainingen starten dinsdag.

Soldij naar vrouwen om overspel tegen te gaan
AMSTERDAM -  Duizenden mannelijke militairen van het Indonesische leger krijgen hun maandelijkse loon niet meer op hun bankrekening gestort. De regering wil voorkomen dat ze het uitgeven om vreemd te gaan, dus zetten ze het loon voortaan op de rekeningen van de vrouwen van de soldaten.