Heilig boek zorgt nog steeds voor verhitte gemoederen

Share
Politietraining ligt nog stil
DEN HAAG - De politietraining door Nederlanders in de Afghaanse provincie Kunduz ligt ook maandag stil. De ongeveer 350 Nederlanders blijven op het Duitse kamp.



'Lijkt rustiger te worden in Kunduz'
Audio Kolonel Nico van der Zee, commandant van de Politietrainingsgroep Kunduz, ziet dat het er de laatste 48 uur rustiger lijkt te worden. Er is in Afghanistan onrust ontstaan na het bekend worden van een koranverbranding door Amerikaanse militairen.

VS strategie in Afghanistan blijft ongewijzigd
KABUL - Het Amerikaanse leger gaat door op de ingeslagen weg in Afghanistan, ondanks de onrust van de afgelopen dagen. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie stelde maandag dat "de basis van onze strategie stevig blijft".

Kamercommissie bezoekt Weert
De Tweede Kamerleden van de vaste kamercommissie Defensie komen maandag 26 maart naar de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert. Dan krijgen ze een presentatie te zien over ‘de kazerne van de toekomst' en is er een rondleiding over het kazerneterrein.

Nederland krijgt in Libië gestrande helikopter terug
DEN HAAG - Nederland krijgt zijn helikopter terug die een jaar geleden na een mislukte evacuatiepoging achterbleef op het strand van de Libische kustplaats Sirte. Het ministerie van Defensie in Den Haag heeft dat maandag bekendgemaakt.

Kamer dient kritischer bij besluitvorming over missies
De Tweede Kamer dient zich kritischer op te stellen tegenover de regering tijdens besluitvorming over deelname van Nederlandse militairen aan internationale operaties.
Dit concludeert rechtsgeleerde Anamarija Kristic op basis van haar NWO-onderzoek, waar ze 29 februari op promoveert aan de Universiteit van Tilburg. Kristic reconstrueerde de besluitvorming rondom drie militaire uitzendingen in de afgelopen vijftien jaar: Allied Force in Kosovo, Enduring Freedom in Afghanistan en Task Force Uruzgan in Afghanistan.