Zelden greep Greipel zo vaak raak

Share
Greipel beleefd een van de succesvolste weken van zijn carrière
André Greipel is het nieuwe wielerjaar voortvarend begonnen. De Duitse sprinter in dienst van Lotto-Belisol won op Australische bodem maar liefst vier van de zeven wedstrijden waar hij aan de start stond. “Ik denk dat dit één van de succesvolste weken uit mijn carrière is geweest,” vertelde hij op zijn website.


Boonen start in Argentinië
Voor Tom Boonen start het nieuwe wielerjaar in Argentinië. "De Ronde van San Luis past beter in ons schema dan de Tour Down Under", zegt Boonen voor de start van de eerste rit bij Sporza radio.

Pauwels tipt Stybar
Kevin Pauwels ziet zichzelf niet als favoriet voor het winnen van de regenboogtrui. De Belgische winnaar van de wereldbeker is na een overtuigend optreden in Hoogerheide volgens velen de te kloppen man, maar Pauwels dicht titelverdediger Zdenek Stybar (foto) meer kansen toe.

Nederlandse deelnemers aan WK
Thijs van Amerongen, Gerben de Knegt en Niels Wubben zijn de belangrijkste namen in de Nederlandse selectie voor het WK veldrijden. Oud-wereldkampioen Lars Boom ontbreekt, zo bevestigde zijn ploeg vandaag nogmaals. Lars van der Haar start bij de beloften

Geen licentie voor Ricco
Riccardo Ricco heeft van de Kroatische wielerbond geen licentie voor het nieuwe wielerseizoen gekregen. De van dopinggebruik beschuldigde Italiaan hoopte aan de slag te gaan bij de kleine Meridian Kamen, maar ziet nu zijn plannen in het water vallen.