Les Flandriens

Share
Peeters sprint naar zege tegen Nys
Rob Peeters (Telenet-Fidea) heeft in Lebbeke met de Kleicross zijn eerste veldrit van het seizoen gewonnen. Peeters versloeg Belgisch kampioen Sven Nys in een spurt met zijn tweeën. Niels Albert eindigde derde op meer dan een minuut.Boonen: 'nieuwe finale Vlaanderen kolfje naar de hand van Gilbert.'
Tom Boonen ziet door de nieuwe finale meer kansen voor Philippe Gilbert om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Dat vertelde de tweevoudig winnaar van 'Vlaanderens Mooiste' tegen Het Nieuwsblad. "Het is een totaal andere wedstrijd geworden. Alles verandert. Vroeger lag het zwaartepunt op 50 kilometer van de streep. Nu schuift dat op naar de finale," aldus Boonen.

Van den Broeck mag niet naar Mallorca - Real
Jurgen Van den Broeck zal zaterdagavond knarsentandend moeten aanhoren of Marvin Ogunjimi in actie kwam in Mallorca-Real Madrid. De kopman van Lotto-Belisol had vier tickets gekocht, maar hij zal niet in het stadion zijn. Hij is namelijk op teamstage in... Mallorca.

Vanendert voelt zich nog geen kopman
De leegte die het vertrek van Philippe Gilbert heeft achtergelaten bij de Lotto-ploeg zal niet worden opgevuld door Jelle Vanendert. De 26-jarige winnaar van de Touretappe naar Plateau de Beille vertelde tegen Sport.be dat hij niet staat te springen om het kopmanschap over te nemen.

Keisse zakt naar 3e plaats Schep/Bartko tweede
Iljo Keisse en Leif Lampater hebben op de tweede dag van de Zesdaagse van Berlijn hun koppositie moeten afstaan aan het duo Marvulli/Kalz. Schep en Bartko zijn tweede. Keisse en Lampater volgen als derde op één ronde, maar ze hebben bijna een bonusronde beet.