Goed inzicht van Gesink en Mollema

Share
Gesink en Mollema tevreden over Vuelta
Robert Gesink en Bauke Mollema zijn te spreken over het parcours van de Vuelta a España. Beide renners uit de Rabobank-ploeg overwegen dit najaar deel te nemen aan de Ronde van Spanje.


Programma Basso en Nibali bekend
Ivan Basso en Vincenzo Nibali hebben hun programma voor 2012 bekend gemaakt. Volgens Biciciclismo is er nog geen beslissing gevallen of Basso de Tour rijdt. Peter Sagan maakt zijn debuut in de Tour de France.

Keisse en Lampater aan kop in Bremen
Iljo Keisse en Leif Lampater hebben de beste start gemaakt in de Zesdaagse van Bremen. Keisse en zijn Duitse partner verzamelden op de eerste dag het meeste punten en staan op kop. Er volgen nog twee koppels in dezelfde ronde als de leiders.

Terpstra laat Tour schieten voor OS
Niki Terpstra zal zo goed als zeker dit jaar niet de Tour de France rijden. De renner van Omega Pharma-Quick-Step verklaarde tijdens de ploegenpresentatie van zijn ploeg de voorkeur te geven aan de Olympische spelen en het wereldkampioenschap.

Koninklijke steun op WK voor de Belgen
Koning Albert zal de Belgische veldrijders komen aanmoedigen tijdens het WK veldrijden in Koksijde, op zondag 29 januari. Dat heeft het Paleis laten weten. Of hij ook de medailles zal uitreiken is nog niet bekend.

Overal competitief zijn
In het decor van De laatste show is de Omega Pharma-Quick Step-ploeg voorgesteld aan de pers. Renners en ploegleiding ontvouwden hun ambitieuze plannen. Manager Patrick Lefevere wil vooral meer koersen winnen dan vorig seizoen.

Boonen verwacht veel van 2012
Tom Boonen heeft hoge verwachtingen van het nieuwe wielerseizoen. Dat vertelde de voormalig wereldkampioen vrijdag tijdens de presentatie van zijn ploeg Omega Pharma - Quick Step tegen Sporza. "Ik denk dat die problemen nu achter de rug zijn," aldus Boonen.

Stybar denkt aan podium met WK
Zdenek Stybar heeft nog één groot doel in de cross en dat is het WK eind van de maand in Koksijde. "Hij kan daar iedereen kloppen", zegt zijn ploegmanager Patrick Lefevere over het WK. Na 29 januari verlegt de Tsjech zijn focus naar de weg.

Euskatel wil minder Basken in de ploeg
Euskaltel wil in de toekomst meer buitenlandse renners in zijn ploeg hebben. Daarom zal de telecommaatschappij volgens de Spaanse sportkrant AS vanaf volgend seizoen afscheid nemen van Fundación Euskadi als co-sponsor. Momenteel geldt er binnen de ploeg een voorkeur voor Baskische renners, maar binnen enkele jaren zal er van deze voorwaarde afscheid worden genomen.