Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.


Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Smulpaapje interviewt!

zondag 27 april 2014 door Susan Aretz
In 2013 startte Smulpaapje de reeks ‘Smulpaapje interviewt’. Een succesvolle serie waarin topchefs zoals Jonnie Boer, Hans van Wolde, Ron Blaauw en Julius Jaspers en nog vele andere vertelden over hun visie op kinderen en (uit) eten.
Dit jaar gaan we in gesprek met de bekende(re) papa’s en mama’s van Nederland. Hoe gaat het er bij hen aan de keukentafel aan toe? Hebben zij lastige eters als kinderen? Of maakt het feit dat zij zelf lekkerbekken zijn ook dat hun kinderen makkelijke eters zijn? Vorige week kon je het interview met Suus Ruis lezen. Deze week een bijzondere ontmoeting met Uruzgan veteraan en auteur Niels Roelen

Lees hier het interview

Niels Roelen spreekt tijdens provinciale dodenherdenking Waalre

Dit jaar vindt op 4 mei in Waalre voor de 70e maal de provinciale dodenherdenking plaats, georganiseerd door de Stichting Herdenking Brabantse Gesneuvelden. Het thema voor 2014 is “Vrijheid geef je door”. De plechtigheidbegint om 19.15 uur in de Willibrorduskerk aan de Markt te Waalre.

Jury veteranen verhalen

Gerdi Verbeet in jury Jubileumverhalen Veteranendag 2014

Verbeet: “Als dochter van een Indië-veteraan gaan de verhalen van veteranen over hun ervaringen me aan het hart"

Loon naar werken

Apology's are not enough
The burning of the Muslim holy book by U.S. forces at an Afghan prison is unforgivable, a powerful council of Muslim scholars said Friday. It demanded that foreign forces turn over control of prisoners to Afghanistan's government.In a statement released through President Hamid Karzai's office, the Ulema Council said the incident occurred because of "illegal management" of the prison.

Hon'i soit qui mal y pense

VN wil dat er actie wordt ondernomen tegen Koran verbranders
THE United Nations (UN) joined Afghan President Hamid Karzai yesterday in calling on the US military to take disciplinary action against those who burned copies of the Koran at a North Atlantic Treaty Organisation (Nato) air base, calling the incident a "grave mistake".