Lezing de nieuwe boekhandel

5-5-2014
Uit de nieuwsbrief van de nieuwe boekhandel

Maandag 5 mei: Niels Roelen Dankzij Bevrijdingsdag staan we ieder jaar even stil bij de betekenis van vrijheid. Deze keer zorgt Niels Roelen voor extra perspectief. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO en schreef daarover twee boeken: Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. De missies hebben zijn leven ingrijpend veranderd. Kom naar zijn verhalen luisteren: ze zijn meer dan de moeite waard om te worden gehoord!
Tijd: 15.00-16.00 uur. Aanmelden is gewenst, en de toegang is gratis.

Toegezegde auteurs:
Ofran Badakhshabi(Afghaans dichter)
Niels Roelen

Niels Roelen

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.

Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.

Niels op Twitter

Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft Niels ook lezingen en trainingen op het gebied van Leiderschap en het maken van keuzes. 

U kunt hem hiervoor onder andere via de SSS, Stichting Schrijvers School en Samenleving, benaderen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Niels Roelen en de uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Carrera?

Naam:

Verplicht.

E-mailadres:

Verplicht.Vakantiefoto

Verveeld keek hij naar de foto’s die ze de afgelopen week op haar vakantie had gemaakt. Ze swipete met haar vingers alsof ze akkoorden aansloeg op een gitaar en vertelde hoe ze het had gehad. Het tempo en de schelheid van haar stem deden pijn aan zijn oren, maar om dat te verhullen knikte hij vriendelijk op de momenten dat ze hem even aankeek.

Postbode

Met zijn rechterhand bladert hij even snel door het stapeltje brieven dat hij vasthoudt. Een aantal verdwijnt direct terug in het karretje dat hij vervolgens een zetje geeft zodat het zelfstandig precies twee tuinpaden verder rolt. Na de eerste brievenbus draait hij zich een kwart slag om als een krab achter de boom langs te lopen naar de volgende brievenbus.

Vlucht MH17

Lieve Arnon,Toen ik enkele jaren geleden bij Knevel en Van den Brink aanwezig mocht zijn, zat er een man aan tafel die een theorie had rondom een Air France-toestel dat boven de Atlantische Oceaan was neergestort. De man deed behoorlijk geheimzinnig en zinspeelde op een mogelijke terreuractie. Niet het aantal mensen ― onbekende mensen van een andere nationaliteit ― dat overleed, maar de speculaties van de man maakten het tot nieuws in Nederland. Zinloze speculaties, want toen ik hem vroeg welke terreurorganisatie er dan achter zou moeten zitten en welk doel ze ermee wilde bereiken, keek hij me verbaasd aan.

Sadist

Een open brief aan Grunberg over wielrennen

In den kasernen

Bij het schrijven van mijn boek zocht ik vaak muziek om in de juiste stemming te komen. Zo kwam er niet alleen een playlist RAUW! tot stand(naar de oorspronkelijke titel), maar ook de samenwerking met Yoursong waar ik een aantal fragmenten uit mijn boek met muziek uit deze playlist publiceerde.

De laatste in deze serie was in den Kasernen van Marlene Dietrich, die ik vandaag ook hier post.

Chauvinisme

Op een hoogpolig tapijt zit ik achter de blauwe hoekbank van mijn ouders met een fotoboek. Te jong om echt te beseffen dat voetbal belangrijker is dan leven en dood, sla ik de bladzijdes voorzichtig om. Ik lees de uitslagen van de groepswedstrijden, zie wie er door de voorrondes komen en doorgaan naar een tweede groepsfase.